V4 Gran Turismo Sport verseny

5000€ Összdíjazás

Benzingőz, csikorgó-füstölgő kerekek és szédületes száguldás! Idén az autósportok megszállott rajongói is versenybe szállhatnak a V4 Future Sports Festivalon. Az online kvalifikációs futamokról a nagydöntőbe továbbjutó versenyzők a legkorszerűbb versenyzési élményt nyújtó autószimulátorokon csillogtathatják meg vezetői képességeiket a V4 nagyközönsége előtt.

 

Autószimulátor verseny


Részvételi feltételek

Online kvalifikációhoz:

 • érvényes MAGYAR, LENGYEL, SZLOVÁK, CSEH PSN (SEN) ID
 • meghatározott időintervallumban érvényes megfutott idő
 • NINCS szükség külön regisztrációra

Élő versenyen való részvételhez:

 • bejelentett magyarországi, lengyel, cseh, vagy szlovák lakóhely
 • megkért valós adatok, elérhetőség megadott módon történő megadása

18 év alatti személy részvétele a magyarországi lakóhely mellett a törvényes képviselő írásos engedélyével, 14 év alatti személynél pedig törvényes képviselő jelenlétével lehetséges. Egy személy kizárólag egy országban vehet részt a versenyben, többszöri részvétel esetén a személy a teljes versenyből automatikusan kizárásra kerül.


Lebonyolító partner: Race Online Hungary


Nevezés és díjazás


Online kvalifikációk

A kvalifikációkra a nemzetközi Gran Turismo Sport Ranglista portálon lehet nevezni a Special Events menüpontra kattintva, vagy az alábbi nevezés gombra kattintva.


Összdíjazás: 5000 EUR

1. helyezett: 2500 EUR
2. helyezett: 1500 EUR
3. helyezett: 1000 EUR

Verseny, élő esemény menete


Az online elődöntőre egyfordulós online kiírás alapján minden versenyzőnek a Gran Turismo Sport szimulátor „Sport Mode” menüponton belül a „Daily Race” versenyek meghatározott időszakában az aktuális „B” futamnál a kvalifikáción elért időeredménye alapján lehet bekerülni. Ehhez szükséges egy, a részvételi feltételeknek megfelelő PSN (SEN) ID.

Résztvevő országonként az első nyolc-nyolc leggyorsabb időt elérő versenyző szerez jogosultságot arra, hogy egy előre meghatározott és kihirdetett időpontban online zárt lobby-ban egyenlő feltételek biztosításával egy egyfordulós verseny keretében induljon.

Az indulók közül minden országban az 1. és 2. helyen végzett versenyzők kapnak meghívást az élő eseményre, amelyre rajtuk kívül – szabadkártyásként – Blazsán Patrik és Báder Benjámin szereztek indulási jogot az idei évben a Gran Turismo Sport tekintetében elért eredményeik alapján.

Az online elődöntőkről élő stream közvetítés készül, amelyet bárki megtekinthet. A verseny során a szervezők utasításait, illetve az FIA sportszabályzatát mindenki köteles betartani, melynek elmulasztása esetén meghatározott büntetés kiszabható.


Figyelem!


Minden versenyzőnek kötelessége a kvalifikáció időtartama alatt a legjobb idejét a „Replay” menüpontban elmenteni, (enélkül nincs érvényes gyorskör!) és a versenyszervező számára biztosítani (megosztani), ha erre felkérés jön. Ettől a ponttól szervező a nemzetközi sportszabályozással megegyező formában jár el azaz: ha a felkérésre (ellenőrzésre) nem érkezik válasz akkor az eredmény 24 órán belül eltávolításra, 48 óra elteltével pedig a versenyző kizárására kerül sor.

Amennyiben a válasz megérkezik (megosztás megtörténik a szervező részére), és a gyorskörön a versenyszabályzatban foglaltak alapján szabálytalanság kerül megállapításra, abban az esetben – a GTSH Rank támogatja ezen funkciót – a korábbi (backup-olt) eredmény kerül bele az élő listába, és mindaddig szerepelni is fog, amíg az élő listában rögzített (szabálytalan) körét meg nem javítja, új kört ugyanis nem regisztrál addig a GT szerver!

Ez a tipusú szabálytalanság szóbeli figyelmeztetést, a második alkalommal pedig kizárást von maga után. (Ez alól az önként bejelentett szabálytalan körök a kivételek, ebben az esetben szintén a korábbiakban leírtakkal megegyezően járunk el annyi különbséggel, hogy a tabellán nem tüntetjük fel.) A szabálytalanságot elkövető versenyzők fokozottabb monitorozásra és ellenőrzésre számíthatnak a továbbiakban.

Versenyek lebonyolítási feltételei


Online kiírás

A Gran Turismo Sport „Sport Mode”, azon belül a „Daily Race B” menüponton belül mindenki tetszőleges nézetet, illetve bármilyen, a GT Sport-ban megengedett segítséget használhat. A legjobb idő visszajátszásának elmentése, valamint az ellenőrzés érdekében erre irányuló kérés esetén a megosztása mindenki számára kötelező.

 • Online kiírás kezdete: 2019. augusztus 26 nap (hétfő) 08:00 óra
 • Online kiírás vége: 2019. szeptember 1 nap (vasárnap) 23:59 óra
 • Helyszíne: Gran Turismo Sport szimulátor „Sport Mode” menüpontján belül a „Daily Race” meghatározott időszakában az aktuális „B” futam kvalifikációja
 • Pálya: Suzuka Circuit
 • Autó: Gr.4

Országonként (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) a legjobb 8 időt elérő – és a részvételi feltételeknek megfelelő és azt elfogadó – versenyző kap meghívást az online elődöntőre.

A meghívás a PSN (SEN) ID-hez kapcsolt e-mail címre kerül megküldésre.


Online elődöntő

Az online zárt lobby-ban mindenki tetszőleges nézetet használhat, a versenyek feltételeit a szervező határozza meg a pálya, a járművek és a teljes beállítások tekintetében is.


Élő verseny


A helyszíni regisztrációnál a részvevők adatai egyeztetésre kerülnek az általuk korábban megadottakkal, illetve rögzítésük is ekkor esedékes. A versenyzők kötelesek a szervezők utasításait betartani az élő eseménnyel kapcsolatban, amely elmulasztása kizárást vonhat maga után.

 • Használható kameranézetek: bármilyen
 • Transmission: Manual
 • Front tires: Racing Hard
 • Rear tires: Racing Hard
 • Traction control: 0
 • Auto-Drive: Off
 • Drive Line Assist Off
 • Braking Indicator: Off
 • Active Stability Management: Off
 • Countersteering Assistance: Off
 • ABS: Default

További feltételek, beállítások a szervező által kerül kihirdetésre.

Partnerünk a Race Online Hungary

A Race Online Hungary mint társszervező biztosítja az Online kvalifikáció teljes lebonyolítását, - magába foglalva az időeredmények rögzítését, azok folyamatos frissítését a weboldalon, és a korrekt versenyeztetést - illetve az élő eseményre biztosítja a szükséges technikai eszközöket, valamint megfelelő számú személyzetet, akik a helyszínen mind a regisztrációban, a szimulátorok beállításában, mind pedig a verseny kontrollálásában, illetve technikai segítségnyújtásban vesznek majd részt.

Az eseményről élő Facebook és Youtube streamet, a weboldalon pedig LIVE eredmény tabellát biztosít.


Kvalifikáció elérhetősége:

https://gtsh-rank.com (nemzetközi Gran Turismo Sport Ranglista portál - Special Events menüpont)


Race Online Hungary elérhetőségek:


Race Online HungaryGTSH Rank