A V4 konferencián megalakult a V4 E-sport Koalíció

A négy ország szövetségei megegyezést írtak alá, amiben arról tettek nyilatkozatot, hogy együtt dolgoznak tovább a régió e-sport életének fellendítésén.

A V4 Future Sports Festival pénteki napján a szakma és az iparág kapta a főszerepet. Ezen a napon tartották a konferenciát, ahova Európa minden tájáról érkeztek vendégek és előadók is. Az esemény célja a tudás átadása és persze az edukáció volt, illetve az, hogy az iparági szereplők jobban megismerjék a régió e-sport környezetét. 

A konferencián részt vett a magyar(HUNESZ), a szlovák(SaeS), a cseh(CAeS) és a lengyel(ESA) e-sport szövetség vezetősége is, akik bejelentették, hogy a négy ország stratégiai partnerkapcsolatot alakít ki annak érdekében, hogy a Visegrádi országokban elősegítsék az e-sport fejlődését. A koalíció, a különböző játékokban egymáshoz igazítja a szabályrendszereit, megosztja a múltban szerzett tapasztalatokat és a közös érdekeket képviseli majd az Európai E-sport Szövetség előtt.

A V4 E-sport Koalíció céljai pedig a következők:

  • Tudásmegosztás és közös eljárásrendszer kidolgozása
  • Az Európai E-sport Szövetség fejlődésének támogatása a V4 országok érdekeit figyelmbe véve
  • A V4 régió profi e-sport játékosainak és csapatainak támogatása, érdekvédelme és közös V4 játékos marketing környezet kialakítása
  • A V4 Koalíció Esport Kuopájának létrehozás és szervezése, egy olyan ligarendszer kialakítása, ahol a játékosok a közös V4 szabályok alapján versenyeznek. A sorozatot évente rendeznék, minden évben más házigazdával

A megegyezés alírása után a különböző szövetségek elnökei röviden elmondták, hogy mit is várnak az együttműködéstől.

"Örülök neki, hogy a Visegrádi Négyek az e-sportban is egyesítik erejüket. Úgy gondolom, hogy a határok megnyitásával a régió e-sport játékosai, csapatai és versenyei gyors fejlődésnek indulnak majd és ez az éppen formálódó Európai E-sport Szövetségnél is nagy segítségünkre lesz." - mondta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

"Szlovákiában nagyon büszkék vagyunk ezen közös projektre és a szövetségünk elkötelezett híve a közös V4 Koalíciónak. Úgy gondoljuk, hogy az együttműködés elősegíti majd a régió e-sport törekvéseit és fejlődését." - mondta Karol Cagáň, a SaeS elnöke.

"A szomszédos országok közötti nemzetközi együttműködés, logikus lépés minden iparágban. Ez új lehetőségeket teremt minden országnak és e-sport szervezetnek a régióban" - mondta Lukáš Pleskot, a CAeS elnöke.

"Én többszintű kooperációs lehetőségeket látok a Vsegrádi Országok e-sport szövetségei előtt. Először is megoszthatjuk egymással a megszerzett tudást és már bevált módszereket. Tovább az országokon átívelő vállalkozásokban együtt kereshetünk finanszírozást az álllami szektorból, amivel fellendíthetjük az országok közötti turizmust. Végül pedig új technológia megoldásokat találhatunk és persze a V4 régió játékosainak közös versenyeket szervezhetünk." - Mondta Łukasz Trybuś, az ESA elnöke. 

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek