Drámai végjátékban esett ki Szlovákia a V4 FIFA22 versenyről, és megvan az első 2 továbbjutó

Az utolsó forduló nem csak a továbbjutásról, de egyben a csoportelsőségről is döntött.

Véget ért a V4 Future Sports Festivalon a CS:GO verseny - mely egy elképesztő 5 mapos döntőt hozott (johet ide a link a csgo cikkrol) -, és másnap már a FIFA 22 tornával folytatódott az esemény. Nyolc országból érkezett páros, hogy megküzdjenek a 25 ezer eurós összdíjazásért. Az A jelű kvartettbe Szlovákia, Szlovénia, Csehország és Lengyelország került.

 

Már az első mérkőzéseken kiderült, hogy nem lesz egyszerű senki számára ez az utazás, ha a végén meg akarja nyerni a tornát. Szlovákia az első találkozón rögtön megizzadt Szlovénia ellen, de az 1:1-es végeredményt követően, már egy magabiztos sikert arattak, és ez a 3:1 nagy lökést adott nekik. A másik párharcban a két, végső győzelemre is esélyesnek tartott Lengyelország és Csehország meccselt, és végül csak egyetlen találat döntött az utóbbi duó javára.

A következő fordulóban a két győztes, a csehek és a szlovákok találkoztak. A V4FSF legjobb párharcát sikerült összehozniuk, ugyanis a BO2-es két mérkőzés alatt nem sikerült dűlőre jutniuk (1:1 lett mindkétszer), ezért egy aranygólig tartó harmadik találkozót is le kellett játszaniuk. Itt pedig a csehek néhány nagyobb helyzetet, majd egy büntetőt is kihagytak, amire válaszul a szlovákok egy ellentámadás végén kicsikarták a győzelmet. A lengyelek ezután nem bízták a véletlenre a dolgot, és kiütötték a szlovén párost, ezzel megőrizték az esélyüket a továbbjutásra.

Az utolsó fordulóban tehát Szlovákia 6 ponttal várta a Lengyelország elleni rangadóját. Az eddig remekül játszó Cristy7 és Revy viszont végül a tét súlya alatt mégis összeroppant, és nem tudtak elég bátor és felszabadult játékot felmutatni, LisekHD és Bejott ezt ki is használta, a 3:2-es diadaluk így azt is jelentette, hogy jobb gólkülönbségüknek köszönhetően beelőzték riválisukat. A csehek úgyszintén az utolsó szalmaszálba kapaszkodhattak csak, mert egyedül a nagyarányú győzelem jelentette a kiutat az A csoportból. Emerickson és Marioso pedig nem volt rest élni a lehetőséggel, és már az első találkozón kinyitották a gólcsapot. A szlovének párosa, OhBallaTV és Kota pedig hiába játszhatott már felszabadultan, nem tudták megakadályozni a cseh úthengert, az 5:1-es vereségük így Csehország csoportelsőségét jelentette a jobb gólkülönbségének köszönhetően.

Az A csoport végeredményei - BO2-es összesített eredményeket követően:

Az A jelű négyesből Csehország elsőként, Lengyelország pedig másodikként jutott tovább a rájátszásba.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek