Minden, amit az International Online Cup szakaszról tudni kell

A tét nem kicsi, az Inernational Online Cup csapatai már 25.000 euróért és az offline döntőben való szereplésért játszhatnak.

Egy év kihagyás után, idén végre visszatér a díjnyertes V4 Future Sports Festival, 2021-ben is Budapest ad majd otthont a világszínvonalú CS:GO bajnokságnak, ám ezúttal egy kicsit felfrissített rendszerben. A nemzeti selejtezők már végetértek, jövő héttől pedig a nyílt kvalik legjobb nyolc csapatára szegeződik majd minden szem, hiszen ők már az International Online Cupon játszhatnak majd.

Mi az az International Online Cup?

Idén három részből áll a V4FSF CS:GO bajnoksága. Az első a nemzeti és regionális selejtezők szakasza, ahol az egyes régiók csapatai indulhattak el a nyílt kvalikon, hogy aztán továbbjussanak a második szakaszba, az International Online Cupba. Itt a selejtezők nyolc legjobb csapata méri majd össze tudását, online, profi keretek között.

Ebben a szakaszban közel 9 millió forint, 25.000 euró vár a csapatokra, nem beszélve a győzelemmel járó dicsőségről és persze a lehetőségről, hogy a 2021-es V4FSF offline döntőjében játszanak, Budapesten. Ehhez a legjobb négy között kell végezniük az online szakaszban, ahol végig double elimination rendszerben, Bo3-mas meccseket játszanak majd, kivéve a döntőt, ami Bo5-ös lesz. Az egyes mérkőzések vesztesei tehát nem esnek ki azonnal, csupán az alsó ágra kerülnek, ahonnan parádés játékkal még visszalőhetik magukat a legjobbak közé, akár be is zsebelhetik az International Online Cup fődíját, 13.000 eurót.

Mely csapatok vesznek részt az online szakaszban?

Összesen nyolc profi csapat lép majd szerverre, ők mindannyian a saját régiójuk nyílt selejtezőjéből indultak és mindannyian végigküzdötték magukat a kvali koránt sem biztonságos lépcsőfokain. Magyarországot a Budapest Five képviseli, akiknek egy egész ország szurkol majd, hogy a top 4-be érjenek és játszhassanak offline is.

Az adriai selejtezők legjobbjai a feltörekvő 4glory és a bondikot is felvonultató ONYX voltak, a kelet-európai selejtezőkből az Infinite és a Fiend jutott tovább, a cseh-szlovák selejtezőt az eSuba nyerte meg, Lengyelországot az Wisla Krakow képviseli, míg az európai selejtezőből a HLTV 19. helyét elfoglaló SINNERS érkezett.

Az International Online Cup pontos díjazása

1. helyezett: 13.000 euró (továbbjutott az offline döntőbe)
2. helyezett: 5000 euró (továbbjutott az offline döntőbe)
3. helyezett: 3000 euró (továbbjutott az offline döntőbe)
4. helyezett: 2500 euró (továbbjutott az offline döntőbe)
5. helyezett: 750 euró
6. helyezett: 750 euró
7. helyezett: -
8. helyezett: -

Mi a pontos menetrend?

A 2021-es V4FSF International Online Cup szakasza jövő héten, szeptember 15-én kezdődik és egészen október 21-ig tart majd. Igazodva a túlzsúfolt nemzetközi versenynaptárhoz, a V4FSF csapatainak bőségesen lesz idejük felkészülni, gyakorolni és egyéb meccseiket is lejátszani.

Az első mérkőzésekre már jövő héten sorkerül, szerdán és vasárnap is szerverre lépnek majd az International Online Cup csapatai, mindkét nap délután 3 órától már az élő V4FSF adásokon lehet majd szurkolni, a twitch.tv/esport1tv csatornáján. Egyelőre még nem ismertek az első párosítások.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek