Nagyot léptek előre a V4-régió csapatai a HLTV ranglistáján

A legtöbben sokat ugrottak előre, de volt olyan csapat is, amelyiknél megbosszulta magát a gyors kiesés.

Véget ért a V4 Future Sports Festival CS:GO versenye, ez pedig nem csak a Gambit mint bajnok megkoronázását vagy a tetemes pénzdíj elosztását hozza magával, hanem az értékes HLTV-helyezéseket is. Előrelépésből nem volt hiány a résztvevők között, de vesztesei is voltak a tornának szép számmal. Nézzük ki mennyit lépett előre vagy éppen hátra, és miért!

Gambit #3 → #3

 

A V4 Future Sports Festival 2021-es CS:GO versenyének bajnokai továbbra is a HLTV ranglistájának harmadik helyét birtokolják, de sikerült felzárkózniuk a második helyezett G2-ra - csupán hat pont választja el őket egymástól. A 2021-es év egyik legeredményesebb csapata ezzel még közelebb került ahhoz, hogy elfoglalják méltó helyüket a Major-győztes NAVI mellett-mögött.

Entropiq #12 → #9

 

A verseny második helyezettje három helyet is előrébb ugrott a budapesti LAN után. Ezzel először jutottak be a legjobb 10 közé a világon, ami nem kis eredmény Nickelbacktől és társaitól, hiszen az év elején még szervezet nélkül és a top 50-en kívül tengődtek, most pedig a folyamatos grindolásnak köszönhetően végre bekerülhetnek a nagyok közé.

Fiend #18 → #18

 

A bolgár csapat az elődöntőig verekedte magát a play-inből Budapesten, ezzel számtalan rajongó és az elemzők szívét is elnyerve. Külön megsüvegelendő h4rn teljesítménye a V4FSF-en - ő sokáig az MVP diskurzusban is szerepelt sh1ro mögött. Ugyan a HLTV ranglistáján ez a szereplés nem jelentett ugrást a helyezésekben, de jelenleg az új fnatic és Astralis is mögöttük van, és bizonyára egyre többet találkozhatunk majd velük a jövőben, abszolút győztesei ennek a tornának.

BIG #16 → #14

 

A német csapatot sokan a V4FSF döntőjébe várták, ahol akár a Gambittel is felvehetik a kesztyűt. Ez az összecsapás végül hamarabb, már az elődöntőben bekövetkezett, de a szoros játék elmaradt: 5:16 Ancienten, majd 12:16 Dust2-n úgy, hogy utóbbi pályán nem tűnt túl erősnek korábban a Gambit. Viszont a papíron gyengébb csapatok ellen rendre megmutatták, hogy azért ők mégiscsak egy top 15-ös csapat, ezt pedig a HLTV ranglistája is tükrözi.

Enterprise #55 → #38

 

A legnagyobb ugrást a szlovák-cseh játékosokból álló Enterprise érte el a V4FSF alatt. A csapat a negyeddöntőben esett a Gambit áldozatául, de nem adták magukat könnyen még ott sem, hiszen egy pályát elcsakliztak az elit orosz-kazah gárdától. Előzetesen többen is azt várták, hogy a play-inben elvérezhetnek már, de mindenkit megleptek amikor elsőként jutottak ki a csoportjukból, domináns győzelmet arattak a Movistar Riders ellen majd megszorongatták az Entropiqot is a győztesek meccsén.

Movistar Riders #17 → #17

 

A pozícióban ugyan nem mutatkozik meg, de a Movistar Riders az egyik vesztese a V4FSF-nek. A HLTV szerint a BIG súlycsoportjában tanyázó csapattól mindenki minimum egy elődöntős szereplést várt, ezzel szemben a csoportkörben meglepő módon kaptak ki az Enterprise-tól Overpasson, majd a Fiend is két pályán, nagyobb ellenállás nélkül gázolt át rajtuk a negyeddöntőben.

Sinners #25 → #25

 

Oskar és kompániája a V4FSF másik nagy vesztese a spanyolok után, ugyanis az elvárás egy negyeddöntős szereplés volt, ezzel szemben az Entropiq a torna legnagyobb verését osztotta ki rájuk (16:2 Mirage-on) a csoportkörben, majd a Movistar Riders (16:3 Vertigo, 16:14 Inferno) folytatta azt, amit Nickelbackék megkezdtek. Láthatóan már a play-in során is voltak nehézségei a LAN környezetben oskaréknak, de a main stage-en sem tudtak felnőni a feladathoz igazán, ez pedig egy korai búcsút jelentett, valamint néhány pontot a HLTV ranglistáján.

eSuba #62 → #54

 

Az eSuba egyértelműen a meglepetéscsapatok közé tartozott Budapesten. Blogg1s a play-in legjobb játékosa volt, a tier 2-es csapatok között s1mple-számokat hozott össze meccsről meccsre, de a társait sem kellett félteni, egytől egyig képesek voltak köröket eldönteni. Az elemzőket Blogg1s mellett sAvana1 játéka nyűgözte még le. Az eSubának már az is komoly eredmény volt, hogy a play-inből továbbjutottak. Ráadásul ezt úgy érték el, hogy a Sinners és az AGO előtt, csoportelsőként végeztek az első szakaszban, majd a main stage-en hosszabbításig mentek a Gambit ellen Mirage-on - ezt senki sem veszi el tőlük.

Magyar E-sport Válogatott #119 → #99

 

A magyar csapat egyszeri mix volta miatt a legalacsonyabb seeddel és a HLTV top 100-on kívüli helyezéssel vágott bele a V4FSF-be a HUNESZ delegáltja. Nem volt rajtuk nyomás, egy-egy szorosabb pálya is szép eredmény lett volna a nemzetközi szinten játszó gárdák között a play-inben, de mindenki meglepetésére megverték a Fiendet Bo1-ben, pályát hoztak az Enterprise ellen és majdnem 2-0-ra verték őket a szériában, majd az újabb fiendes találkozó vetett véget a menetelésüknek. Kory és fleav játékával jogosan lehetnek elégedettek maguk a játékosok is, de a nemzetközi szakértők is dícsérték őket - a HLTV pedig a 99. hellyel díjazta a bravúrközeli teljesítményt.

ONYX #88 → #86

 

Bondikék számára nem hozott túl sok örömet a V4FSF play-inje. Ugyan az első körben 16:11-re verték a Sinnerst a kedvenc pályájukon, Infernon, de a folytatásban kikaptak egy remek formában lévő eSubától, majd egy szoros, nyerhető szériában alulmaradtak a szintén felemás képet mutató Sinners-től - és így a vártnál korábban búcsúztak a tornától. Impulse és DiMKE ismét remek formában voltak, de ez nem volt elég most.

Wisla Krakow #54 → #60

 

Két csapat van, akik nem előre, hanem hátrafelé indultak meg a V4FSF-es szereplésük hatására, és mindkettő lengyel. A V4 IOC-n a Wisla Krakow-t csupán a Sinners tudta megverni, de LAN-on az Enterprise és a Fiend is erősebbnek bizonyult náluk, ezért már az első napon csomagolhattak a játékosok - amire nem csak ők maguk, de az elemzők sem számítottak.

NDE AGO #35 → #37

 

A lengyel esport válogatottal közreműködő AGO úgy érkezett meg a budapesti play-inre, hogy a csoportjukban a Sinners mellett-mögött végeznek majd mint az egyik magasabban seedelt csapat. Ezzel szemben hosszabbításban kikaptak az eSubától Nuke-on a nyitómeccsen, majd a Sinners nagyobb erőfeszítés nélkül ejtette ki őket a vesztesek meccsén.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek