Így ért véget a V4FSF CS:GO tornája

Véget ért a V4 Future Sports Festival CS:GO tornája, íme az eredmények és az összefoglaló.

Szeptember 18 és 22 között lezajlott a második V4 Future Sports Festival CS:GO tornája. A pénteki szünnap kivételével négy napon át küzdöttek meg egymással a csapatok, ahol hatalmas meglepetések mellett, gigászi csaták és igazi tippmix gyilkos eredmények születtek. Mindezek mellett a verseny sikerét biztosította a remek hazai és külföldi közönség, no meg a minimálisra redukált technikai szünetek is. A tornát végül a dán Tricked nyerte meg, de odáig hosszú út vezetett, nézzük is meg, hogy mi történt szeptember 18-19 között a csoportmeccsek küzdelmeiben.

Offstage eredmények

A csoportmeccseket egyértelműen a mousesports nyerte meg a legmagabiztosabban, könnyed kettő nullával lőtték magukat azonnal az elődöntőbe, míg mögöttük az A csoportban a Tricked és a Virtus.pro jutott tovább a negyeddöntőbe. A B csoport már sokkal érdekesebbnek bizonyult, hisz a MiBR egy hajszálnyira volt attól, hogy rögtön a nyitómérkőzésen hibázzon, a magyar Gamerzone.gg-nek sikerült elhoznia egy pályát a braziloktól, majd úgy tűnt, hogy még Trainen is lehet keresnivalójuk. Végül az MiBR felébredt és behúzták a mérkőzést, szerencséjükre pedig a NiP-el már sokkal könnyebb dolguk volt, így első helyen mentek tovább az elődöntőbe.

Mögöttük a NiP-nek sikerült a második helyen beérkeznie köszönhetően az ADWOKACIK elleni győzelemnek. Az utolsó bejutó helyért is komoly harc dúlt, de láthatóan a lengyelek morális fölényben voltak a magyarokkal szemben, akik csak maguk árnyékaként játszottak a továbbjutásról döntő meccsen, ezzel pedig az ADWOKACIK lett a harmadik helyezett.

Döntő eredmények

Szombaton elérkeztünk az első negyeddöntőkhöz ahol az egyik ágon a két meghívott csapat, a NiP és a VP csapott össze, míg a másik oldalon a lengyel és az európai kvali győztese. Előbbi mérkőzés fájóan egyoldalú volt a Virtus.pro számára, akik komoly esélytelenként érkeztek a versenyre, de egy könnyed 2-0-ával búcsúztatták a svédeket és még közel sem fogyott ki az üzemanyag.

A másik oldalon a Trickednek meg kellett izzadnia a győzelemért, de látszódott, hogy nagyon akarják legalább a döntőbejutást, így sikerült megverniük az összeszokatlan, sokszor mixként játszó ADWOKACIK-ot.

Érkezhettek az elődöntők, ahol a csoportok két nyertese végigpihenhette az elmúlt napokat. Könnyen lehet, hogy ez inkább maguk ellen dolgozott, ugyanis a Virtus.pro könyörtelenül kiejtette a mousesports-ot 2-0-ára, míg a Tricked hasonlóképpen 2-0-ázta az MiBR-t. Mindez tehát egy igazi meglepetésdöntőt szült, hisz az akkor 90. helyen álló Virtus.pro csapott össze az európai kvaliból bejutó dán Trickeddel.

A döntő méltó megkoronázása volt a versenynek, ugyanis egy fárasztó BO3-ban sikerült eldöntenie a csapatoknak a mérkőzést. Mirage egyértelműen a lengyeleké lett, de Nuke és Train már teljesen másképp alakult. Teljesen megérdemelten és nagyot küzdve sikerült megnyernie az aranyérmet a Trickednek, a verseny MVP-je pedig Bubzkji lett, aki még talán életében nem játszott ilyen jól.

Magyar csapatnak sajnos ezúttal sem sikerült továbbjutnia a csoportból, de reméljük, hogy jövőre fordul a kocka és a rájátszásban is szurkolhatunk honfitársainknak!

Pontos helyezések:

 

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek