Az utóbbi évek legizgalmasabb magyar mérkőzésén jutott ki a V4-re a GAMERZONE csapata!

Maratoni hosszúságú és roppant izgalmas mérkőzést játszott tegnap a GAMERZONE és a Salamander.

Izgalmas két napon van túl a magyar e-sport, az biztos. A 2019-es V4 Future Sports Festival magyar nemzeti döntőjének első napjáról írt összefoglalónkat IDE kattintva olvashatjátok. Akkor a top 3 csapat kialakulásáig ment a küzdelem, tegnap pedig az alsó ági döntőt és a nagydöntőt szurkolhattuk végig.

Hatalmas várakozások előzték meg mindkét mérkőzést, hiszen a magyar Counter-Strike legjobbjai csaptak össze,a  tét pedig nem volt kisebb, mint biztos 10 ezer euró és a kijutás a szeptember 21. és 22. között megrendezendő V4 Future Sports Festivalra.

A GAMERZONE már szombaton bejutott a nagydöntőbe, így a vasárnap a Salamander és a BP5 összecsapása nyitotta a napot. Az első pályát, Overpass-t talán mindenki a Salamander Gaming neve mellé írta előzetesen, de arra azért kevesen számítottak, hogy flashék ennyire könnyedén tudják majd behúzni a pályát. Pedig sokáig gabessonék voltak az uralkodó csapat az első pályán, de 9-3-ról 9-6-ra tudta menteni a félidőt a Salamander, onnan pedig mindössze egy kört engedtek még a BP5 csapatának és 16-10-re be is húzták Overpasst.

Sebaj, jöhetett Mirage, a BP5 talán leginkább kedvelt és egyben legerősebb pályája, ahol minden esélyük megvolt arra, hogy visszalőjék magukat a meccsbe. Azaz csak lett volna, ha a Salamander nem sokkolja őket és minden Budapest Five szurkolót egy 12-3-as első félidővel.

A flash-Coolio-bzt trió egyszerűen megállíthatatlannak tűnt a pálya támadó oldalán, túlzás nélkül futószalagon szállították a köröket. Ez a lendület pedig bőségesen kitartott a pálya második félidejére is. Ugyan a pisztolykör megnyerésével 5-12-re tudta módosítani az aktuális eredményt a BP5, a Salamander azonnal lezárta a meccset 16-5-re, mihelyt megengedhették maguknak a teljes felszerelés vásárlását.

Indulhatott a nap fénypontja, a Bo5-ös nagydöntő a GAMERZONE és a Salamander Gaming szereplésével. Torzsiék egy pályás előnnyel indultak, hiszen ők végigmentek a felső ágon, míg flashéknek az alsóról kellett visszaküzdeniük magukat. Overpass tehát automatikusan a GZ neve mellé került, a meccs pedig a Salamander választásán, Trainen kezdődött.

Tegnapelőtt, a Nice Gaming ellen már láthattuk, hogy mennyire brutálisan játsszák ezt a pályát a Salamander játékosai, most viszont a GAMERZONE ellen még ez sem működött. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, bzték azonban a legjobbkor tudtak elhúzni a GZ mellett. HussaR és a GAMERZONE azonban még 14-11-ről is fel tudott állni, döntetlenre hozták ki a pályát. A hosszabbításban viszont már egyértelműen a GZ volt erősebb, torzsi tudta lezárni a pályát 19-17-re, egy gyönyörű AWP-s duplával.

Ekkor már mindenki a GAMERZONE-nak adta a meccset, ettől viszont nem is tévedhettünk volna nagyobbat. A Salamander mind Mirage-on (16-7), mind Nuke-on (16-6) elképesztő formában játszott. Egyszerűen nem hagytak helyet ellenfelüknek, remekül olvasták a játékot és pontosan tudták, hogy kell Mirage-on támadni a GAMERZONE ellen, vagy miként lehet megfogni a támadásaikat Nuke-on.

Így szükség volt az utolsó pályára is, ami nem is lehetett volna jobb, hiszen 2-2-nél Inferno felé vették az irányt a csapatok. Két pálya után magához térni látszott a GAMERZONE csapata, 6-2-re is el tudtak húzni az első félidőben, de aztán mégis a Salamander nyerte az első játékrészt, egy szoros, 8-7-es eredménnyel. Hét kör azért koránt sem rossz Inferno támadó oldaláról, még akkor sem, ha a GZ ekkora előnyt dobott el magától. 

A második félidőben viszont a Salamander is megmutatta, hogyan is kell támadni ezen a pályán. Oda-vissza pattogott a labda, egyik csapat sem tudott kiépíteni két körnél nagyobb előnyt. A maratoni meccs végére pedig a GAMERZONE-nak sikerült jobban összpontosítania és 16-13-ra le is tudták zárni a pályát, ezzel együtt pedig a mérkőzést is.

Hatalmas menetelést mutatott nekünk a GAMERZONE a két nap alatt, foggal körömmel küzdöttek minden meccsen, aminek meg is lett az eredménye. A csapat immár biztos 10 ezer euróval gazdagodott, szeptember harmadik hetében még tovább hizlalhatják majd nyereményüket a V4 Future Sports Festival offline mérkőzésein.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek