Teljes a V4FSF mezőnye, dán csapat nyerte az európai kvalit

Véget ért az utolsó selejtező is, amit végül a dán Tricked húzott be.

A tegnapi nap folyamán véget ért a V4FSF európai selejtezője. Sajnos a második napra már nem jutott be magyar csapat, a Salamander a spanyol Movistar Raiders ellen vérzett el, míg a Budapest5 a végső győztestől kapott ki. Izgalmakból viszont nem volt hiány, hiszen nem csak a dánok, de a ScreaM-mel fémjelzett svéd Gamerlegion, a Heretics és az Espada is bejutott az elődöntőbe. Utóbbi a svédekkel, míg a Heretics a Trickeddel játszott. Mindkét meccs egy könnyed 2-0-ával végződött. A döntő ezúttal is BO5 volt a szokásos 3 helyett, amit szinte csont nélkül behúzott a dán csapat, nézzük mi történt a döntőben.

Train

A Budapest5 ellen már bemutatta a Tricked, hogy mennyire jók Trainen, de az számukra is meglepő lehetett, hogy a Gamerlegion sem ijedt meg a pályától. Egy 5-10-es kezdés után a dánoknak sikerült visszakapaszkodniuk döntetlenre, majd a hosszabbítás már jobban ment nekik. Ezt a pályát és a széria nagyrészét is leginkább Bubzkijinak köszönhetik, aki egészen elképesztően játszott az egész selejtezőben. A döntetlen kiharcolásához viszont HUNDEN-nek kellett valami előhúznia a kalapból, ez végül egy 1v2 post plant szituáció lett.

Inferno

A svédek választása nem csak tökéleltesen indult, de szépen is fejeződött be számukra, ugyanis Bubzkji lehengerlő teljesítménye sem tudott segíteni a Tricked-nek. CT-ben a meccs első szakaszában már 9-2-re vezetett a Gamerlegion, amit végül egy 11-4-es félidővel zártak. Ezután testvériesen elosztották egymás közt a köröket a csapatok, így végül 16-9-es eredménnyel egálra hozta a mérkőzést a Major győztes Dennis és csapata.

Overpass

Ismét jöhetett egy dánok által választott pálya, ami már sokkal magabiztosabban ment, mint Train. CT oldalon kezdve még csak egy 9-6-os előnyt tudtak kiharcolni a félidőre, de támadó oldalon már nem talált ellenszert rájuk a svéd gárda. Ezúttal az egész csapat odatette magát, de Bubzkij helyett, acoR volt az, aki igazán érezte, hogy ezen a pályán megtörhetik a Gamerlegiont. ScreaM összesen 6 killt tudott szerezni és szinte észrevehetetlen volt.

Mirage

Mirage-t választani negyedik pályának mindig hatalmas hazárdírozás, ugyanis a helyszín az egyik, ha nem a legnépszerűbb versenypálya a játékban, így akármennyire jó vagy rajta, komoly esélye van az ellenfélnek is, a népszerűségéből adódóan. Ebbe a csapdába most a svédek estek bele, ugyanis a Tricked egyáltalán nem szeppent meg és ismét Bubzkij vezetésével úthenger módjára mentek át a Gamerlegion-ön. A széria legegyértelműbb meccsén 16-5-re győzedelmeskedtek egy remek CT oldal után.

A végeredmény tehát 3-1 a Tricked javára, akik két hét múlva bizonyíthatnk Budapesten, hogy még ennél is többre képesek.

A mezőny ezzel teljes lett, ugyanis a cseh/szlovák és a lengyel selejtező is lezárult.

Szeptember 19-én indulnak a csoportmérkőzések, kíváncsian várjuk, hogy végül kik jutnak tovább a hétvégi rájátszásba és kik emelhetik magasba ismét a V4FSF trófeát.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek