Az eSuba nyerte a League of Legends döntőjét

Hiába volt esélyesebb az Illuminar Gaming, az eSuba szinte átgázolt rajtuk

Sokan már lejátszott körként tekintettek a V4 LoL döntőjére, hiszen majdnem mindenki a lengyel gárda győzelmét várta, ám végül nem ez történt.

Március 24-én a reggeli órákban elindult a V4 Future Sports Festival League of Legends napja, ahova összesen négy csapat kvalifikálta magát a négy résztvevő országból. Csehországot és Szlovákiát az eSuba és a Team XD képviselte, Lengyelországot az Illuminar Gaming, míg hazánkat a Rift Esports.

Két Bo3 formájában zajlottak az elődöntők, melyen a párosítások a következők voltak: a magyar Rift Esports-ot a lengyel Illuminar Gaming várta, míg a Team XD az eSuba-val csapott össze.

Először a két cseh, illetve szlovák gárda vágott neki a megmérettetésnek. Itt viszonylag kiegyenlített mérkőzéseket vártunk és az első nagyjából ezt is hozta. Eleinte mindkét csapat esélyes volt a győzelemre, de ahogy telt az idő, a eSuba egyre jobban átvette a vezetést, hiába csinált olykor bravúros megmozdulásokat az XD midesen Azirral. Szemmel láthatóan megtört a lendület az XD oldalán, mivel a második meccsen már jóval kevesebb ellenállást tanúsítottak és az eSuba könnyedén átgázolt rajtuk.

Ezt követte a magyar-lengyel összecsapás, ahol az Illuminar Gaming volt az egyértelmű esélyes. Az első mérkőzésen egész jól indult a Rift Esports, de nem volt kellő erő bennük ahhoz, hogy befejezzék időben a meccset, az Illuminar jobban skálázódó összeállítása pedig 25-30 perc után egyszerűen átvette az uralmat, Woolite, az LCS-t is megjárt játékos a hátán cipelte csapatát. Hasonlóan zajlott itt is a második mérkőzés, a lengyelek "csapdát" állítottak már a választás során, amire a Rift sajnos rá is kapott. Így erős helyzeti előnnyel mehettek neki a második meccsnek, és itt már egy egyoldalú győzelemmel zárták a szériát.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek