A Mousesports nyerte a CS:GO döntőjét

Egy nagyon szoros döntő után végül a Mousesports győzött.

Zseniális mérkőzés és tomboló közönség, amivel Magyarország beírta magát a CS:GO történelem könyvébe.

Végre elérkeztünk a vasárnapi nagydöntőhöz, ahol meglepetésre végül a Virtus.pro csapott össze a verseny esélyesének számító mousesports-cal. A meccs elején már hallhattuk, hogy a közönség egyértelműen a lengyel gárda mellett áll, ami biztos sokat jelent Pasha-éknak.

MIRAGE

A mousesports pályáján kezdett a két gárda, ami nem véletlenül a ropzék kedvenc mapja, hiszen nagyon jól kezdett a gárda és már a meccs elején sikerült elhúzniuk 5-0-ra. Ezután viszont felébredt a VP és gyorsan sikerült elhozni két kört egymás után. Ezután MICHU bújt el tökéletesen szendvicsben, ami hatalmas játéknak bizonyult, hiszen teljesen egyedül nyerte meg a kört a lengyeleknek. Később Snax villantott, egészen elképesztő egyéni teljesítményekkel támadt a VP, amivel sikerült is kiegyenlíteniük. Az eredmény 5-5 a tizedik körben. A következő körben végül ropz és snax maradt 1v1-ben, amit az észt játékos játszott meg jobban.

A meccs innentől még inkább fej-fej mellett haladt, de végül a mousesports nyerte meg az első félidőt 8-7-re. A második pisztolykör is végül a büdzsé FaZe-t illette, amivel a következő két ingyen fordulót és magukénak tekinthették. Ezután tovább folytatták a dominálást, így az eredmény már 13-7 volt a mouznak. A következő kör viszont már pasha-ékat ilette, de a mouz gyorsan letörte őket és a lengyel rajongókat is. Ezután már könnyedén lehozták a maradék köröket is, a meccs eredménye: 16-8

COBBLESTONE

Ezúttal a lengyelek kezdtek jobban, főleg byali-nak köszönhetően, hiszen a pisztolykört és a vele járó szokásos két kört is elhozták. Ezután következhetett az első fegyveres kör, amit megint csak mindenki kedvenc PUBG játékosának köszönhetett a Virtus.pro, így újra ecora kényszerültek ropzék, amit újból megnyertek snaxék. A VP pedig tovább folytatta az abszolút dominálást, amivel már 7-0-ára vezettek.

Végül a Mouz-nak is sikerült elhoznia első körét, így a 9. forduló elképesztően fontosnak bizonyult mindkét gárda számára. Pasha viszont pont ebben a körben döntött úgy, hogy előveszi a bicepszét és belő egy 4k-t, amivel azonnal resetelték a Mouzt. Ettől függetlenül ChrisJ úgy döntött, hogy ráveszik ebben a körben is, ami végül egy borzalmas ötletnek tűnt, hiszen a VP remekül támadott, így jöhetett a taktikai szünet a "Pausesports-tól". Ezután Pasha meglőtte élete 180 fokos quickscope-ját, amivel tovább növelte előnyét a lengyel csapat, az eredmény itt már 11-1 volt. Egy körrel később felébredt a mousesports, de ez 12-2-nél már nagyon későnek bizonyult. A félidő 13-2-es eredménnyel zárult a lengyelek javára. A következő pisztolykör Pasha-nak köszönhetően könnyedén a VP-é lett. Innentől már az történt, amit mindenki várt, a VP kegyelem nélkül 16-2-re verte a Mouzt.

TRAIN

Ezúttal a mousesports szerezte meg a pisztolykört és a vezetést, de a következő kör elképesztően szorosnak bizonyult, de végül sikerült elhozniuk a következő két fordulót is. Az első fegyveres kör viszont már a lengyeleknek kedvezett. Ezután érkezett a reset, amivel 5-1-re vezettek STYKO-ék. Ezután viszont kettő kör a VP-é lett, ami azt jelentette, hogy újból időt kért a Mouz.

ChrisJ végül a force mellett döntött, ami remekül működött volna, de Pasha egy elképesztő nindzsával mentette meg a kört, mellyel már majdnem ki is egyenlített a VP. Ami késik nem múlik, hiszen a következő forduló is a lengyeleké lett, ezzel az eredmény 5-5 lett. Ezután a mousesports hozott két elképesztő kört, mellyel az eredmény 7-5-re módosult. A félidő utolsó fordulója is komoly izgalmakat hozott, hiszen ezúttal is Pasha mentette meg a kört egy egészen zseniális helyezkedéssel, megérkeztünk a második játékrészhez, ahol már a lengyeleknek kell támadniuk. Az utolsó pisztolykör viszont a Virtus.pro-t illette, amivel a következő kettő is jár, mint már megszokhattuk.

A félidő negyedik köre viszont az egereké lett, amivel még vezettek a lengyelek és az izgalom a tetőfokára hágott. A VP force viszont zseniálisan sikerült, mellyel az eredmény 11-9-re módosult. Hasonló izgalmakat hozott a folytatás is, hiszen egy kör ide, egy kör pedig oda ment, amivel az eredmény már 13-10 volt a VP javára. Ezután a Mouz újból visszajött, a lengyelek viszont már csak karnyújtásra voltak a győzelemtől. Végül MICHU hibájának köszönhetően mégis a Mouz egyenlített ki, amivel az eredmény 14-14-re alakult. Végül a Mouz bírta jobban idegekkel, amivel meg is nyerték a V4-et.

Legolvasottabb hírek

    RSS hírek